PostHeaderIcon EZER TOROKBÓL

Ezer torokból…”

Keressük a legnépszerűbb tíz magyarnótát!

Vajon melyik 10 magyarnóta a legnépszerűbb és a legalkalmasabb közös éneklésre? Küldje el Ön is a legkedvesebb 3 dalának címét a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre!

A szavazók között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

A beküldési határidő 2015.április 30.

A közönség által megszavazott legnépszerűbb 10 magyar nóta, ezer torokból csendül majd fel Budapesten, az V. Magyar Világtalálkozó (2015. május 22-31) rendezvénysorozatának kilencedik napján, 30-án, szombaton.

A SYMA Rendezvényközpontban felépített Világfaluban kerül sor  a közös éneklésre, remélhetőleg sok száz hazai és számos  más országból érkező résztvevővel a Panoráma Világklub és a társrendezők szervezésében.

Vegyen Ön is részt a 10 legnépszerűbb magyar nóta kiválasztásában, s ha teheti, jöjjön el és énekeljünk együtt!

Ezer torokból szólt a 10 legnépszerűbb népdal a IV.  Világtalálkozón,és remélhetőleg Ezer torokból szól majd az V. Magyar Világtalálkozón, 2015.  május 30-án a 10 legnépszerűbb magyar nóta is. A magyar nóta, mely –többek közt a Panoráma Világklub ajánlásával – 2014-ben  hivatalosan is felkerült a hungarikumok közé.

Előző évi  „ Ezer torokból…” című rendezvényünk  kapcsán, már első felhívásunk után meggyőződhettünk arról, hogy mennyire szívügye a magyarságnak a magyar népdal. Köszönet újra és újra a fellépő művészeknek és mindazoknak, akik részt vettek a szervezésben, a közös éneklésben és azoknak is, akik hálás szavaikkal végig lelkesítettek bennünket, szervezőket. Szándékunk, hogy a  2015-ös  „Ezer torokból…” is sikeres  és méltó legyen szüleink, nagyszüleink emlékéhez is.

A közös éneklésnél, elsősorban  nem a színvonal, hanem maga az együtténeklés lesz a cél. Kérjük a különféle csoportokat, dalköröket, hogy kedvük és  lehetőségeik szerint aktívan kapcsolódjanak be már az előkészületi munkákba is, hogy az adott nap igazi örömünnep legyen mindannyiunk számára.

A magyar nóta története több mint 200 évre  nyúlik vissza. A  megszületett  műdalok, már kezdettől fogva hangszeres kísérettel jelentek meg.

A korabeli embert ez a muzsika „segítette magyarrá lenni, segítette magyarnak maradni, segítette Európában helytállni” (Szabolcsi Bence). „Élőzene, a magyar élet szerves része.” írta egykor Kodály Zoltán, s  hogy az is maradjon rajtunk is múlik. Tisztelettel kérünk mindenkit, ha van rá lehetősége továbbítsa felhívásunkat, ily módon is segítve magyarságunk számára fontos és szép terv megvalósulását!

Bővebben: www.vilagtalalkozo.hu

Hírlevelünkről a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen iratkozhat le a pontos, törlendő cím megadásával.

 

 
eXTReMe Tracker
websas.hu