PostHeaderIcon LAGZI

Falusi lagzi-hangulat, esküvői ceremóniával, szabad részvételi lehetőséggel a Világfalu nagyszínpadán

Legyenek Önök is részesei ennek a felejthetetlen élménysorozatnak!

Önöknek milyen volt az esküvőjük? Igazi lagzit ültek, vagy a sors úgy hozta, hogy csak néhányan vehettek részt a ceremónián? Talán Magyarországon nem is köthették meg házasságukat csak külföldön? Avagy még nem házasodtak össze, de úgy érzik, hogy kapcsolatuk „házassági szintű”? Netán most van olyan párkapcsolatuk, amely méltó arra, hogy a Világfalu nagyszínpadán, több száz résztvevő jelenlétében, egy szép hagyományőrző műsor keretében egy életre szóló élményt nyújtsanak egymásnak, s ismerőseiknek, rokonaiknak?

Nos, akár így, akár úgy van, a Magyar Világtalálkozó szervezői gondoltak arra, hogy a néphagyományok köréből megidézzék egy igazi falusi lagzi hangulatát! Gondoltak azokra, akik párjukkal együtt szívesen átélnék egy esküvői ceremónia és a hozzátartozó népszokások kíséretében ezt a különös ünnepet. Megerősíthetik korábbi házasságukat vagy jelképes értelemben „házasságot is köthetnek,” s főszereplőivé válhatnak a várhatóan több száz ember jelenlétében lezajló eseménysorozatnak.

Egy igazi falusi lagzi története veszi kezdetét a Világfalu nagyszínpadán 2015. május 31-én, vasárnap délután 16 órától. A lánykikéréstől az esketési ceremónián át a menyasszonytáncig folytatódik, amely aztán ki tudja hol ér majd véget…

A méltó feltételekről az összmagyarság képviseletében kiváló rendezők és fellépők gondoskodnak: a Nógrád megyei Varsány falu lakodalmas hagyományait évtizedek óta nemzetközi színvonalon ápoló Muskátli néptáncsoport és népdaldalkör vezetésével, élen az ország egyik legjobb vőfélyével, Varga Zoltánnal (Magyar Lakodalmas produkció), továbbá a Magyar Nóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületének közreműködésével, s meglepetésvendégekkel - s mindez az ausztráliai kötődésű Vigadó Duó (Ernszt Katalin és Nemere László kulturális menedzserek és előadóművészek) műsorvezetésével.

A Világfaluba történő bevonulás ugyanúgy zajlik, mint bármelyik falusi lagzin az utcai felvonulás, énekszóval, zenekarral, koszorús lányokkal, ital- és sütemény kóstoltatással, majd a színpadon folytatódnak az események, ahol az ünnepség meghatározott szakaszában kerül sorra az esketési ceremónia, amelyen az amerikai magyarság, a dakotai indiánok közösségeit is megjárt, és idehaza is tevékenykedő református lelkész, dr. Tamás Gábor mond útravaló szellemi gondolatokat és ad áldást. A szertartásról szóló Tanusítvány Emléklap átvétele után a párok közösen lépnek át a díszes, virágos Boldogságkapun, s vesznek részt a színpadi ceremónia további részében. Zárásul egy fergeteges menyasszonytáncra is sor kerül, amelynek bevételét jótékonysági célra használják fel a rendezők.

Mindez nagy nyilvánosság előtt zajlik, a fotóriporterek, a filmesek, a Világtalálkozó közönsége számára, sőt, egy dokumentumfilm is készül az eseményről, amely majd a látható lesz a távol maradottak számára is.

Nos, ha Önök is szeretnének bekerülni a korlátozott számú esküvői párok közé, akkor ne késlekedjenek, mert a jelentkezések sorrendjében tudjuk befoglalni a rendelkezésre álló helyeket! Szívesen veszünk a rendezvényhez ötleteket, közreműködőket és támogatókat!

Jelentkezési határidő: 2015. március 31.

A részvétellel kapcsolatosan bővebb információt a Világtalálkozó honlapján: www.vilagtalalkozo.hu olvashatnak, jelentkezni pedig emailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy levélben a Világtalálkozó, Budapest 1581, Budapest, Pf. 100. címen lehet. Információkért hívhatják még Ernszt Katalint és Nemere Lászlót, a rendezvény házigazdáit a 36/20-411-1112-es telefonszámon, vagy e-mailen érdeklődhetnek: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
eXTReMe Tracker
websas.hu