TÁMOGATÓINK

BELÉPÉS A HONLAPRA
BELÉPÉSI NYILATKOZAT
ÖNKORMÁNYZATOK
LÁTOGATÓINK
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMA6008
mod_vvisit_counterTEGNAP14934
mod_vvisit_counterA HÉTEN80775
mod_vvisit_counterMÚLT HÉTEN100367
mod_vvisit_counterEBBEN A HÓNAPBAN362241
mod_vvisit_counterMÚLT HÓNAPBAN310052
mod_vvisit_counterÖSSZESEN1500452

 179 guests online
2017-04-29

PostHeaderIcon TÁMOGATÓINK

Dr. HÍDVÉGI MÁTÉ

EGY MAGYAR ÉRTÉKTEREMTŐ

 

Hidvégi Máté (1955) magyar biokémikus fedezte fel a fermentált búzacsíra-kivonatot, az Avemar és Oncomar termékeket. Az Oncomar ma a világ egyik legnépszerűbb egészségmegőrző készítménye a daganatos betegek körében. Az elmúlt másfél évtized során dr. Hidvégi Máté bebizonyította, hogy természetes alapú találmányai és innovációi emberek százezrei számára képesek megteremteni egy jobb élet lehetőségét. Úttörő gondolkodásmódja meghatározó befolyást gyakorolt a daganatos betegségek kiegészítő kezelésére.

Hidvégi Máté az 1990-es évek óta foglalkozik a daganatos áttétek kialakulását megelőző gyógyszerek kutatásával. A világszerte elismert fermentált búzacsíra-kivonat feltalálója, amit a világ több mint húsz országában gyártanak és forgalmaznak. Találmányának hatásmechanizmusával kapcsolatosan a mai napig mintegy tíz, jól definiált daganatellenes hatást írtak le, és igazolást nyert, hogy a szer daganatgátló hatása kivételesen széles spektrumú.
Hidvégi két évet a kanadai Winnipegben töltött, ahol 1988-89 között a Kanadai Gabona Hivatal Kutatási Laboratóriumának meghívott tudományos munkatársa, 1989-90 között a Manitobai Egyetem, Élelmiszertudományi Tanszék tudományos főmunkatársa volt. 1984 és 2003 között a BME Vegyészmérnöki Kar Biokémiai és Élelmiszertechnológiai Tanszékén dolgozott. 1991 óta gyógyszeripari vállalatok részére fejleszt termékeket.
Hidvégi Máté 1955. november 9-én született Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetemen tanult kémiát, ahol 1980-ban szerzett okleveles biológus-mérnök diplomát. 1983-tól műszaki-biokémiai doktor, 1991-től a kémiai tudomány kandidátusa, 2001-től habilitált doktor, 2003-tól címzetes egyetemi tanár.
Hidvégi munkásságát Magyarország számos szakmai díjjal és kitüntetéssel ismerte el. Találmánya 2006-ban elnyerte az Év Terméke díjat (NutrAward) az Egyesült Államokban.

 

A Panoráma Világklub civilhálózata az elmúlt tíz esztendőben - egyfajta szellemi hídként - létrehozta a kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségeit a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink, valamint Magyarország és a magyarság iránt rokonszenvet érző nemzetek fiai között.

Társklubjainak száma meghaladja a százhúszat, átölelve öt kontinens több mint hetven országát
, államát. Magyarországon, a budapesti központon kívül 16 megyében és számos városban tevékenykedik. Fórumaikon, rendezvényeiken  a magyar értékek és teljesítmények közvetítése, Magyarország jó hírnevének erősítése a cél. Kiemelt eseményük az évenkénti Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata, amelyen közéleti-, művészeti- és civilelismerések is átadásra kerülnek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
eXTReMe Tracker
websas.hu